markenjolien.reismee.nl

Sportief..

Hoi!

Voordat we de overkant van ‘the ditch’ gaan bekijken (aka Australia here we come!) zullen we jullie nog even bijpraten over onze geweldig sportieve prestaties! 21 november was namelijk de dag dat Mark een halve marathon liep en Jolien voor het eerst aan een roeiwedstrijd mee deed.Voor beiden was het een erg geslaagde dag en we zijn een hele ervaring rijker!

De halve marathon startte tussen Arrowtown en Frankton en eindigde in het midden van Queenstown. Een redelijke vlakke, maar nog altijd lange 21.1 kilometer. De start was om 8 uur ‘smorgens en was onderverdeeld in verschillende groepen aangezien het aantal deelnemers 5000 was. Mark startte in groep 3 en had geluk dat hij redelijk vooraan stond. De eerste vier kilometer kon hij dus lekker zijn eigen tempo lopen. Daarna heeft hij 17 kilometer lang mensen ingehaald. Haha. Een mooie eindtijd was het resultaat: 1 uur en 50 minuten. Niet slecht voor een eerste keer!

Joliens roeiwedstrijd begon die zaterdag ook om 8 uur. Het water was niet eerder zo kalm tijdens de trainingen. Het miezerde en regende wat, maar na een paar uurtjes brak het zonnetje door, dus een prima dag om te roeien! De eerste race ging goed. De start kon wellicht iets sneller, maar team ‘Udder rudder’ roeide lekker door en werd tweede! Daardoor werden ze ingedeeld in de halve finale van 11.30 uur en hadden dus een redelijk lange pauze. Helaas ging die halve finale niet helemaal zoals gepland en werden ze vierde van de vier...

Nadat de teamspirit weer teruggevonden was, moest de finale geroeid worden. De D finale. (Er was dus gerekend op de A finale, maar he.. het gaat zoals het gaat;)) Vol adrenaline werd er aan de riemen gehengst en met veel geschreeuw en gejoel werd als eerste de eindstreep bereikt! Toch een medaille dus!

‘sAvonds hadden we een Ceilidh (uitspraak = kjelji. Dit is een Schots feestje) en netjes opgedirkt inclusief kilt voor Mark, werd er aan dit dansfestijn deelgenomen. Een erg leuke ervaring! De locatie was een zalencentrum in de buurt en dit feestwas in de grote tent in de tuin van het zalencentrum. Er was Whisky en Haggis en er was een doedelzakspeler. De band bestond uit een echtpaar, maar die avond was er een extra bandlid: onze H&R manager. Ze is een zeer getalenteerde violiste en wist de schotse melodieen goed op te zwepen. De schotse rokken zwierden door de zaal en werkelijk iedere gast begaf zich op de dansvloer. De dansen werden eerst uitgelegd en vervolgens werd er gedanst. Er was dus geen reden om niet mee te doen! We hebben ons goed vermaakt.

Nog een kleine andere aanvulling op deze blog:

De zomer is begonnen!! Jeej! :D We hebben de 30 graden Celsius al gehaald en beginnen goed bruin te worden ;)

Groetjes!

Reacties

Reacties

Margreet Dijkshoorn

Gefeliciteerd allebei. Wat een sportievelingen en dan nog die goede resultaten !!
Helemaal jaloers op jullie temp. en zon

Bianca

Super!! Echt goed bezig!!
@ Mark: toptijd voor een eeste halve!!! Ben je al verslaafd?? ;-)
Joo'tje: klasse: te boot ipv te paard; geniaal!!
Geniet van de zomer daar!

Marjan & Geert

Leuk! Leuk! Leuk!

Ineke

Jullie zijn daar lekker sportief bezig!
Erg leuk om te lezen en wat een prachtige tijd van Mark!
Ik heb hem ook een keer gelopen maar volgens mij deed ik er wel wat langer over.
Het had me zo leuk geleken Jolien om je aan te moedigen tijdens je wedstrijd.

{{ reactie.poster_name }}

Reageer

Laat een reactie achter!

De volgende fout is opgetreden
  • {{ error }}
{{ reactieForm.errorMessage }}
Je reactie is opgeslagen!